Limba română, întrebare adresată de yanisioncea75, 7 ani în urmă

povestire o locomotiva si o gara de tudor arghezi va rogggggggg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

1. "Locomotiva" este o poezie scrisa de Tudor Arghezi care descrie imaginea unei locomotive puternice care trece prin gara. Poetul vorbeste despre forte si energie de care da dovada aceasta masinarie, despre viata care pare sa se opreasca in jurul ei cand trece prin gara. El descrie apoi gara ca fiind un spatiu plin de praf si uzura, in contrast cu forta si energia locomotivei.

Poezia sugereaza un contrast intre forta si puterea tehnologiei moderne si stagnarea si uzura vietii cotidiene. Poetul pare sa admire forta si energia locomotivei si sa sugereze ca aceasta ar trebui sa fie un model pentru oameni, care ar trebui sa gaseasca forta si curajul de a lupta impotriva stagnarii si uzurii vietii cotidiene.

2. "O gara" de Tudor Arghezi este o poezie scurtă care descrie atmosfera unei gări din Romania din secolul trecut. Textul evocă agitația și mișcarea permanentă a trenurilor și a pasagerilor, precum și tristețea și singurătatea unor oameni care așteaptă trenul. Poezia sugerează că, în ciuda tuturor acestor activități, gara este un loc solitar și plin de mister. Arghezi folosește imagini și simboluri puternice pentru a descrie acest peisaj și a transmite o atmosferă de tristețe și melancolie.

Explicație:


iugadiego: pa si povestirea?
Alte întrebări interesante