Limba română, întrebare adresată de 191810, 8 ani în urmă

povestire pe scurt povestea anotimpului uitata de jonathan swift

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
237
Cu multă vreme în urmă, atunci când toate viețuitoarele trăiau în bună pace, iar oamenii erau toți prieteni, Timpul era împărat iar fii și fiicele sale erau diferite stări ale vremii.
Nu existau cele patru anotimpuri așa cum le cunoaștem în zilele noastre, ci era unul singur care îngloba toate stările vremii. Dar era foarte plăcut, fenomenele naturii erau și ele în echilibru perfect, împăcăndu-se unele cu altele și perindându-se astfel încât starea vremii era perfectă.
În acea perioadă, în timpul somnului, împăratul avu un vis în care cerul știut de el mereu senin era întunecat, aerul pe care îl știau toți plăcut înghețase și nimic nu mai părea frumos și echilibrat.
Speriat, după visul avut, împăratul își chemă fii și fiicele, le împărți în câte patru anotimpuri și le-a pus să împărățească (a domni ca împărați) pe rând.
De atunci există cele patru anotimpuri așa cum le știm, fiecare cu fenomenele sale, ce se perindă an de an și, așa, anotimpul acela care le îngloba pe toate a fost dat uitării...
Alte întrebări interesante