Limba română, întrebare adresată de sinaia5, 9 ani în urmă

Povestire pentru schita VIZITA de I.L.Caragial,urgent !
DAU 27 PCT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Jackie7
6
    Intr-o zi,un domn face o vizita unei prietene al carei copil isi serba onomastica.I-a pregatit si un cadou-o minge de cauciuc.
     In timp ce vorbeste cu dna Popescu,Ionel,baietelul,era cat pe ce sa verse spirtul in timp ce masina facea cafea.Dupa ce mama il alinta,cei doi adulti reincep discutia,care e din nou intrerupta de tribila galagie pe care Ionel,micul ,,maioras", o facea cu jucariile.Continuandu-si jocul,Ionel ataca tot ce ii sta in cale,inclusiv pe servitoare.O loveste si pe mama sa,care il alinta din nou.
   Neluanad in seama avertismentele,baiatul ia o chesea plina cu dulceata,mergand spre vestibul.Cand se intoarce,ii cere in cel mai nepoliticos mod posibil,musafirului sa-i dea foc la tigara lui,pe care o fumeaza pana la carton.
     Continuandu-si prostiile,Ionel se ia mingea facuta cadou si o arunca in tavan,oparindu-l pe oaspete care a vrut sa bea cafea,murdarindu-si astfel pantalonii.
      Dupa ce dna Popoescu il asigura pe domn ca nu pateaza cafeaua,observa ca baiatul a lenisnat,cerand ajutor disperata.Musafirul il uda cu apa rece pana cand micutul isi revine,iar inainte sa plece il avertizeaza,spunandu-i sa nu mai fumez.
       Cand iese pe usa,musafirul isi da seama ca Ionel i=a pus dulceata in sosoni.
 

ratusca7: ms mult de tot
ratusca7: ☝ms
ratusca7: .m
Alte întrebări interesante