Limba română, întrebare adresată de PH11YAV, 9 ani în urmă

povestire scrisă în Ajunul Anului Nou după Fanus Neagu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
285
În ajunul anului nou
Fanus Neagu

Mama cântă prin bucătărie în timp ce frământă aluatul pentru cozonac.In toată casa miarosea a vanilie si scorțișoară.
Se înserase.Afara începea să ningă.Banica privea jocul fulgilor de nea,care cădeau peste sania lui care era rezamata pe salcâmul din curte.El să întors cu trupul său voinic și o intalnise pe mama sa care ia spus să se culce pentru ca mâine este ajunul si vera sa plece cu Radu si George.
Băiatul se așezase în pat și adormise cu gândul la cozonacul pentru el.La capătul lui dincolo de peretele de cărămidă,in fiecare noapte auzi cum se legăna tăcută.El simțea neliniștirea vântului de iarna si aplecarea buruienilor sub viscolul nemilos....în somn....si zâmbi
Începea să viseze El se facea ca avea un munte de colaci si doi saci cu nuci poleite si au vrut să-i cânte sub geam o căprioară si patru iepuri.Iepurii se agatase cu lăbuțele de cercevelele geamurilor si ...... îndârjit.Banica ia poftit înăuntru . Căprioară intra întâi apoi si iepurii.Banica le împărți colacul rimen si le puse pe masă un pahar cu vin.Caprioara a întrebat dacă le da nuci.Banica le făcu un semn cu mâna să ia bin cei doi aci.Caprioara pocni odată din picior Atunci iepurii au inceput să cânte ca busuioc sa rămâne sănătos..
..
Mama îl trezi si ia spus a au venit George si Radu.Baiatul ii spuse mamei că au ai venit colindători. ...... .Mama îl sărută pe frunte.Radu si George făcuse de zori repetiție...... .
Vântul neliniștit spulberă zăpadă.... Mma se uită cu drag cum se îndepărtează
Alte întrebări interesante