Limba română, întrebare adresată de tarceatucristina, 8 ani în urmă

Povestire ,,un oraș plutitor” de Jules Verne ( mai lunga )

dau 50 puncte și coroana (coroana dau doar dacă este mai lunguta)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elaelena75
1

Răspuns:

Acțiunea cărții se petrece la bordul navei britanice Great Eastern care transportă emigranți spre India și Australia. Una dintre călătoriile sale nu se desfășoară sub auspicii prea bune: plecarea ei este întârziată, iar un accident duce la moartea a patru marinari, care sunt înlocuiți rapid.

Naratorul romanului, un gentleman care și-a luat o lună de vacanță, se întâlnește la bordul lui Great Eastern cu un vechi prieten. Cei doi fac cunoștință cu căpitanul navei și cu pasagerii, despre a căror viață privată încep să afle o serie de lucruri.

Povestea cea mai intrigantă aparține unei femei cu inima frântă, care nu știe că atât soțul ei, pe care îl urăște, cât și adevărata sa iubire se află la bord. Întâlnirea celor doi duce la accese de nebunie și la duel, în timp ce Great Eastern găsește o navă spaniolă plutind în derivă.

Toate aceste drame ale vieții cotidiene constituie un pretext pentru Jules Verne de a prezenta descrieri magnifice ale oceanului, aisberguri uriașe, o furtună pe coasta Newfoundlandului și cascada Niagara.

Alte întrebări interesante