Limba română, întrebare adresată de YTTEN, 8 ani în urmă

povestirea fragmentului urmator : Bunica se opri din citit. Părea obosită. — De ce te-ai oprit, Bunico? întrebă Fetița. — Aici se sfârșește „Jurnalul lui Țic-țic“. — De ce se sfârșește așa de repede? — Pentru că nu a apucat să-l termine. A murit! — Țic-țic! Ce nume frumos! Din buzunarul șorțului de pânză, în care obișnuia să țină, pe vremuri, câte un biscuit pentru cățel, Bunica scoase o batistă și-și șterse ușurel ochii. — Ce e un jurnal? — E un caiet în care cineva își scrie amintirile, adică întâmplări vesele sau triste din viață. Toate acestea se așază în „Dulapul cu «A fost»“. — Am și eu un dulăpior? — Toată lumea are. Pe cât e inima de mare, așa e și dulapul. Cu cât îmbătrânești, devii mai bogat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cubotR9
3
Fetita a intrebat- o pe bunica de ce ce s- a oprit din citit , aceasta spunandu- i ca aici se termina Jurnalul lui Tic- Tic deoarece acesta a murit si nu a apucat sa- l termine.
Bunica a scos o batista din buzunarul sortului
si si- a sters ochii umeziti.
Fetita o intreba pe bunica ce este un jurnal, aceasta spunandu- i ca este un caiet in care cineva isi scrie amintirile fie ca sunt triste, fie ca sunt vesele si toate aceste amintiri sunt asezate in ,, Dulapul cu << A fost >> " , adica in inima fiecaruia.

YTTEN: Multumesc mult ! Mi-ai fost de mare ajutor!
cubotR9: cu drag !
Alte întrebări interesante