Limba română, întrebare adresată de daria2527, 8 ani în urmă

povestirea in scris Charile si fabrica de ciocolata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fetele
5
Personajul principal, Charlie Bucket, este un copil modest, cuminte, care aparţine unei familii sărace. El locuieşte împreună cu părinţii şi cei patru bunici într-o casa mică din lemn. Ei trăiesc de pe o zi pe alta, neavând bani nici pentru mâncare. Charlie adora ciocolata, dar pentru a o gusta trebuia să aştepte ziua aniversării sale. În fiecare zi, în drum spre şcoală, el trecea prin faţa misterioasei fabrici de ciocolată. 

Într-o bună zi proprietarul fabricii a anunţat un concurs: cinci tichete de aur sunt ascunse în cinci batoane de ciocolată Wonka răspândite prin toată lumea, iar cei cinci copii care vor găsi tichetele vor fi invitaţi şi găzduiţi timp de o zi la fabrica de ciocolată şi, în plus, vor primi foarte multe dulciuri.

Charlie găseşte întâmplător o bacnotă de un dolar, îşi cumpără un baton de ciocolată şi... surpriză!... e unul din cele cinci câştigătoare. Astfel, micul nostru erou începe o aventură alături de alţi patru copii needucaţi şi răsfăţaţi, câştigătorii celorlalte tichete.


daria2527: multumesc
fetele: Cu placere
Alte întrebări interesante