Limba română, întrebare adresată de denisa570, 8 ani în urmă

povestirea lui cartea Piratii din Caraibe razbunarea lui Salzar dau coroana si ma abonez va rog cat mai repede va rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Horte
29
Fiul lui Will Turner și al Elizabetei Swann, Henry, studiază toate miturile, legendele și blestemele marii, având ca scop eliberarea tatălui său din blestemul Olandezului. Henry își dă seama că singurul obiect care l-ar putea ajuta este Tridentul lui Poseidon, care se poate găsi doar cu harta "Care nu poate fi citită de niciun bărbat".Acesta crește și ajunge pe un vas al " Companiei Indiilor de est", adică al Imperiului Britanic. Navighează până la Triunghiul Diavolului, unde Henry îi spune căpitanului să schimbe cursul, sau vor pieri cu toții. Căpitanul îi rupe mânecile în semn de trădare și îl închide sub punte. Ajunși în triunghi, tot echipajul moare, înafara de Henry, care e trimis de Capitanul Salazar(cel care i-a omorât) să apună "povestea" mai departe, adică să îl avertizeze pe Jack Sparrow (cel care l-a închis în triunghi) ca într-o zi va scapă și îl va vâna și îl va omorî. Cheia tinerii lui acolo era busola lui Jack(care arată lucrul pe care îl vrei cel mai mult).
După câteva zile, Henry e găsit naofragiat pe un țărm din Caraibe , unde se întâlnește cu Jack Sparrow și cu Carina Smith, pe care îi salvează de la moarte împreună cu echipajul lui Jack.
Henry află că Jack a dat busola și ca Salazar e liber. Ei pleca într-o călătorie pe mare pentru a găsi Tridentul și a rupe blestemele marii (a-l opri pe Salazar). Carina avea jurnalul lui Galileo Galilei, care era "Harta ce nu poate fi citită de niciun bărbat". Carina reușește să o citească și să descopere calea spre Trident.
În timpul călătoriei sunt ajutați de Căpitanul Hector Barbosa, și găsesc Tridentul . Carina își dă seama că tatăl ei este chiar Barbosa , dar capitanul Barbosa moare salvând viața Carinei.
În final, Henry și Carina se îndrăgostesc și se castoresc, iar Will își recăpăta tatăl.

Horte: vreau coroana si puncte,te rog
denisa570: multumesc
Horte: cupla
denisa570: te pup
Horte: si eu
Alte întrebări interesante