Limba română, întrebare adresată de ianosroxanaelena, 9 ani în urmă

Povestirea pe Monentele Subiectului de la Prâslea cel Voinic si merele de aur ?!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de babybaby251
2
Expozițiunea : prezintă prin formulele tradiționale inițiale locul (într. O împărăție).De-asemenea timpul vag și personajele.
Intriga :o reprezinta supărarea împăratului, întru cât în gradina lui se afla un mar ce făcea mere de aur, insa împăratul nu manca deoarece în fiecare an hoții le furau. Împăratul se hotărăște sa taie pomul.
Desfășurarea acțiunii :cei trei fii se opun alegerii făcute de împărat și ii era împăratului de a pazii ei înșiși mărul. Cei doi fii mari nu reușesc de a prinde hotul dar cel mic prin vitejie și curaj reușește sa rănesc hotul și sa ducă împăratului merele de aur.... (ai poți continua tu ca este mai mare desfășurarea acțiunii)
Punctul culminant :fata ii spune împăratului sa cheme pe cel care a confecționat miraculoasele lucruri. Ea recunoaște pe Prâslea.
Deznodământul :împăratul vrea sa ii pedepsească pe fiii cei mari dar Prâslea spune ca i a iertat și sa aleagă Dumnezeu cine a gresii. Fiecare arunca câte o săgeată în sus ci doi fii mor răpuși de propriile săgeți și Prâslea este salvat!
Sper ca te am ajutat!

ianosroxanaelena: Mulțumesc !
babybaby251: coroana
Alte întrebări interesante