Limba română, întrebare adresată de adelinionascu08, 8 ani în urmă

povestirea pe scurt a textului scurt a textului ,,Cât un fir de neghina'' maxim 7 randuri dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andralaura79
7

Răspuns:

Bună!❤

Rezumatul textului "Cât un fir de neghină":

O furnică înteleaptă îi spuse într-o zi gânganiei că nu e nevoie să fii cât un munte ca să poți judeca cu cap,însă gândacelul nu îi păsă de vorbele ei atunci.

Micuta gânganie era pe pământ doar de câteva zile,însă prinse greutatea vieții.Apoi ii venise în cap povața furnicii și se hotărâ s-o caute.O caută multă vreme;intrebară alte furnici,dar fără răspuns;apoi o ploaie se năpusti asupra ei,a fost in pericol să fie strivită de cizma grădinarului;istovită și dezamăgită se aseza pe acoperisul unei case,când deodată vede o surată de a ei.Gângania cand voia sa se ducă la ea,fu oprită de pericolul unei păsări care zbura in aer.Surata găndacului nu avu nicio sansa contra înaripatei.O prinse în cioc si o duse în cuibul ei ca hrana pentru puisori.Văzănând toata tragedia,gândăcelul intelese rolul lui pe aceasta lume-hrană pentru pasări.Isi desface aripile si sări in gol,pasarea o înșfacă,iar puisorii se bucură de o nouă masă.


andralaura79: Nu stiu daca ai vrut rezumatul doar fragmentului din carte.Eu ti-am facut rezumatul intregii povesti.
andralaura79: Baftă❤
andralaura79: A daaa..si e mult mai lungă de 7 rănduri..scuze,ma luat valul cu textul si am uitat de acest aspect.
andralaura79: Poti sa excluzi finalul,scrii doar despre fragmentul din carte si sa omiti si de acolo căteva detalii daca vrei sa respecti numarul de rsnduri.
adelinionascu08: nu conteaza multumesc
andralaura79: Cu drag❤
Răspuns de ChatMarron
9

Rezumat/ Cât un fir de neghină.

O furnică muncitoare îi spuse unei gânganie că nu e nevoie să fii cât un munte ca să judeci.

Când gângania a dat prima oară de greu, își adusese aminte de vorba furnicii și a început să o caute.

Prin încercarea eșuată de a o găsi pe furnică a dat și de mai multe necazuri unele fiind începerea ploii și când fusese strivită de un grădinar.

Gângania s-a gândit pentru un moment rosturile celorlalți prieteni ai ei în viață și apoi se întrebă care este și al ei.

Alte întrebări interesante