Limba română, întrebare adresată de damiancelmic1234, 9 ani în urmă

povestirea sifoneru leul si vrajitoarea clasa 4

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Adela1
77
                                  Leul,vrajitoarea si dulapul
                                          -povestire-
                                                                 dupa C.S. Lewis
    
       Peter,Susan,Edmund si Lucy sunt patru frati care,desi locuiau la Londra, au fost trimisi la tara din cauza raidurilor aeriene din acea vreme.Lucy era cea mai mica apoi Edmund era urmatorul ca varsta si apoi cei mari:Susan si Peter.
     Cum au ajuns,copii au inceput sa-si faca planuri.A doua zi urmau sa exploreze imprejurimile.Dar a doua zi s-a pus sa ploua...Cu galeata!Asa ca, daca tot nu puteau iesi,s-au hotarat sa exploreze casa!
     Tot mergand pe coridoare,Lucy a gasit o camera goala,avand in ea doar un dulap(bine,asta daca nu ouneti la socoteala o floricica ofilita pe pervaz!). Curioasa din fire,Lucy a intrat in dulap.Prin acest dulap,ea a ajuns in Narnia,unde s-a intalnit cu faunul Tumnus si s-a imprietenit cu el.Cei doi au luat un ceai in casa Domnului Tumnus iar apoi Lucy s-a intors,tot prin dulap.
       Cand le-a povestit fratilor ei mi mari ce facuse,acestia nu au crezut-o si au inceput sa rada de ea.
       Apoi a intrat Edmund,care s-a intalnit cu Vrajitoarea Alba si,desi a cazut la invoiala cu ea (:(),nu a povestit nimic fratilor mari,Susan si Peter.
       Insa,intr-o zi,cand colindau pe coridoarele casei au auzit-o pe menanjera cum venea cu un grup de turisti.Copii stiau ca turistii nu trebuiau sa-i vada,asa ca s-au ascuns in cea mai apropiata camera.Intamplator,acea camera era chiar cea cu Dulapul.Crezand ca "musafirii" vor intra in camera, copii s-au ascuns in dulap.Si astfel au ajuns ei in Narnia...
     Acolo au aflat ca Vrajitoarea Alba tinea Narnia intr-o iarna vesnica unde Mos Craciun nu ajungea nici o data.Acolo le-au inceput aventurile!
     Ce patru copii s-au intalnit cu Leul Aslan si au incepu lupta pentru elibererea Narniei.Din pacate,insa,cu adevarat,doar trei dintre ei au inceput lupta.Edmund se dusese la Vrajitoarea Alba!  :(
       Pe drum,ei s-au imprietenit cu multe animale(vorbitoare,fireste),printre care si Domnul si Doamna Castor.
     Chiar in momentul in care au crezut ca au pierdut orice speranta,a aparut Mos Craciun!Le-a dat tuturor daruri minunate:lui Peter i-a dat o sabie si un scut cu imaginea leului,Susanei i-a dat un arc si o tolba cu sageti iar Luciei o sticluta din cristal ce continea un lichid care vindeca orice rana.
       Pe la sfarsit,il salveaza pe Edmund.Dar Vrajitoarea isi cere dreptul de a-l "sacrifica" pe Edmund caci toti tradatorii i se cuveneau ei,spre a-i "sacrifica" la Masa de Piatra .Aslan se tocmeste cu ea si vine in locul lui Edumund la Masa de Piatra.Inasa,datorita unei Magii si mai Profunde,Masa de Piatra se crapa,iar Aslan invie.
          Apoi toata Narnia porneste la lupta si o inving pe Vrajitoare!!!  :)
       Peter,Susan,Lucy si chiar Edmund sunt inscaunati Regi si Regine la Cair Paravel.
        Dupa multi ani de domnie,in cursul unei vanatori,ei regasesc dulapul si se intorc "acasa",unde nu a trecut nici-o clipa!Turistii,impreuna cu camerista nu mai intra in camera.Copii ii povestesc apoi totul Profesorului caruia ii apartinea casa,iar Profesorul intelege(el este singurul om mare care intelege,aparent!).
                                                 

                                             Sfarsit!!!:))))

Alte întrebări interesante