Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Povestirea textului 'fabrica de ciocolata, Roald Dahl
Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de simonmitu88
9
cei mici noiembrie 17, 2012 Charlie și fabrica de ciocolată-Roald Dahl

Am citit cartea scrisă de Roald Dahl acum mai bine de un an, dar nu am apucat să public nici o recenzie. Acum mi-am dat seama e o cărțulie frumoasă care îi bucură pe cei mici dar și pe cei mare deopotrivă. Unii tind să subestimeze lecturile ludice și săle considere bune doar pentru cei mici, acum stau și mă gândesc că e o gândire destul de limitată. Când eram mică nu prea citeam, doar ce trebuia pentru școală, de când sunt mare am început să citesc și cărți pentru cei mici, să recuperez.
 Azi chiar am găsit la Lecturi urbane din cadrul nopții albe a biliotecii cartea Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia- Selma Lagerlof și mi-a venit o idee foarte bună, să deschid un colț cu recenzii pentru cei mici. Am pus și recenzii mai vechi și încep de azi cu Charlie și fabrica de ciocolată, pe care vă sfătuiesc să o citiți celor mici.

       Rezumat          


Romanul îl urmărește pe Charlie Bucket, un băiețel sărac ce abia își ducea traiul de pe o zi pe alta alături de familia sa. Locuia într-o casă sărăcăcioasă împreună cu cei doi părinții și cu bunicii din partea ambilor părinți care împărțeau un singur pat. De săraci ce erau nu-și permiteau să-i cumpere lui Charlie decât o ciocolată pe an.
 Viața lui Charlie decurge normal până când află că domnul Willy Wonka, posesorul unei vestite fabrici de dulciuri, va deschide porțile pentru câțiva norocoși care vor găsi în pachetele de ciocolata niște bilete aurii.
În total vor fi cinci copii, fiecare cu însușiri negative, iar pe parcursul călătoriei în fabrică se va găsi ac de cojocul fiecăruia.
 Fabrica de ciocolată a domnului Wonka este una de basm, cu diferite încăperi în care mai de care mai frumoase  în care decorul de basm avea gust dulce
Alte întrebări interesante