Limba română, întrebare adresată de anamoga572, 8 ani în urmă

povestirea textului Popa Tanda cl a 7a​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristina9940
13

Răspuns:

: Părintele Trandafir, un om vesel, harnic și învățat, ajunge preot într-un sat plin de oameni cu stare și socoteala. Acesta avea însă un mare defect: era aspru la judecată.

Din păcate, din cauza acestui defect, oamenii nemaisuportându-l, l-au facut să se mute din sat. Așa a ajuns Parintele Trandafir în Sărăcenii. În acel sat însa, oamenii erau foarte lenesi și nu făceau mai nimic.

Parintele Trandafir, vrând sa-i schimbe, a încercat mai multe metode: ba îi sfătuia, ba îi batjocorea. Pacat însa ca aceste lucruri nu au schimbat sătenii dar, asa și-a leimut Parintele Trandafir porecla de '' Popa Tanda''.

După ce si acești săteni au încercat să-l dea afara pe Popa Tanda din sat și au eșuat, acesta se apuca să munceasca cu spor la propria sa casa. El vopsește casa, schimba acoperișul, și planteaza legume in grădină. Mai întâi, sătenii l-au luat în batjocura dar apoi au început si ei sa facă aceste lucruri.

Așa a ajuns Sărăcenii un sat frumos, plin de oameni mucitori.

La batrânețe, la fel de bun cum era și in tinerețe, înconjurat de oamenicare îl iubeau acum, și de nepoți iubitori, se afla Popa Tanda fericit de cele facute de-a lungul vieții.

Explicație: !

Alte întrebări interesante