Limba română, întrebare adresată de gurlblondie752, 8 ani în urmă

povestirea unui fragment al textului ferma animalelor de george orwell
*urgent, dau coroana*​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandradragomir79
2

Explicație:

Major, un porc bătrân, își incită tovarășii de la Ferma Manor să se revolte împotriva stăpânului lor uman, susținând că animalele ar fi mai fericite și mai libere dacă oamenii ar dispărea. Animalele epuizate și flămânde sunt impresionate de acest apel și alungă de la fermă pe proprietarul lor incompetent, domnul Jones în numele libertății și al dreptului de a se conduce singuri.

Snowball și Napoleon, doi porci, se ridică la rangul de comandanți concurenți ai noii Ferme a animalelor. Aceștia dezbat în permanență care este cel mai bun curs pentru Ferma Animalelor. Snowball propune construirea unei mori de vânt pentru a produce electricitate. Napoleon preia supremația finală prin antrenarea mai multor câini pentru a-l urmări pe Snowball în afara fermei.

Ferma Animalelor se transformă într-o dictatură pe măsură ce elita de putere formată din porci abuzează de munca celorlalte animale, le minte și îl ridică pe liderul Napoleon la statutul de cult. Animalele sunt forțate să muncească în condiții de servitute și sunt mereu flămânde, în timp ce comandanții locuiesc în fermă și primesc mese somptuoase.

Napoleon face un parteneriat cu oamenii din cauza nevoilor financiare. Povestea se încheie cu oamenii și porcii dând o petrecere la fermă, în timp ce celelalte animale remarcă faptul că nu mai pot recunoaște porcii de oameni pe baza aspectului sau a comportamentului. Valorile fondatoare ale Fermei Animalelor s-au spulberat, iar viața animalelor este acum mai grea decât fusese inițial cu domnul Jones

Alte întrebări interesante