Limba română, întrebare adresată de albertrt559, 8 ani în urmă

povestiti 4 momente și schițe de Ion Luca Caragiale dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lukygirl
7
1.Moment din “Bubico” : Naratorul i-a oferit bomboane lui Bubico, iar acesta s-a lăsat, până la urmă, luat în brațe. Bărbatul s-a apropiat de fereastră cu el în brațe, a deschis fereastra să mai intre aer și, când trenul a încetinit ca să intre pe un pod, l-a scăpat afară pe cățel.
2.Moment din “Dl. Goe” : Cand vine controlorul sa vada cine s-a urcat de la ultima statie, observa ca doamnele nu au dat billet si pentru Goe si le spune acest lucru, doamnele refuza insa sa plateasca alt billet pretinzand ca baiatul avea billet, dar a zburat impreuna cu palaria.
3.Moment din “Vizita” : Vizita se încheie. Ajuns acasă, musafirul descoperă motivul pentru care Ionel a ieșit cu dulceața în vestibul: să i-o toarne în șoșoni.
4.Moment din “Doua loturi” : Spre seară, ei au ajuns la casa chivuței, o casă mică și amărâtă. Când au intrat au văzut-o pe Țâca și pe o femeie bătrână care făcea mâncare. După o discuție, domnul Lefter observă pe un pat niște haine și a început să le examineze pe fiecare. Neputând să-și jacheta, acesta o i-a din nou la întrebări pe Țâca. Ea îi spuse că jacheta este pe ea. În acel moment fata îi dă jacheta domnului Lefter dar nici acolo nu găsește biletele.
Alte întrebări interesante