Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

povestiți 5 povesti din cartea din lumea celor care nu cuvântă dau coroana . +13 puncte. urgent pentru luni


Utilizator anonim: din lumea celor care nu cuvanta scuze
Utilizator anonim: va rogggg urgent sau mai mult doar raspundeti csmi trebuie fise de lectura
cosmi09: apropo dc doar 5 puncte daca ai zis ca 13?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosmi09
6
1. Gandacelul
 Un gandacel care abia venit pe lume, a stat mult timp sub o frunza, unde era intuneric si racoare. Intr-o zi, si-a luat inima in dinti si a iesit de sub frunza. Afara il astepta o lume noua, care il incanta. A ramas uluit  de lumina si culoare aurie a soarelui. Cand s-a uitat insa la aripioarele lui, gandacelul, vazandu-le asa luminoase, s-a gandit ca a picat din Soare si trebuie sa se reintoarca acolo. Vazand un crin, a decis ca sarind de pe petalele acelei flori, va ajunge direct pe mare aminge luminoasa. A inceput sa urce, si cu toate ca drumul era istovitor, nu s-a lasta batut. Nici nu stia ce il asteapta acolo, sus!
2.Cat un fir de neghina
Un biet gandacel se tot gandea care e rostul lui in viata.Acest gand il framanta deoarece o furnica i-a spus ca de cand esti mic trebuie sa stii cine esti si catre ce te indrepti. Trecura zile de cugetare, in care gandacelul suferise multe accidente, din care abia scapase cu viata. Intr-o zi, a vazut cum o randunica ia in cioc o surata de-a lui, si atuci si-a dat seama care e rostul vietii sale: sa devina hrana puisorilor unei pasati. Atuci se lasa sa cada in gol, pana cand o randunica il prinse. Se auzeau chiotele de bucurie a micilor puisori.
3.Dupa cateva zile de la venirea pe lume, un mic caarbus castaniu a descoperit ca poate zbura. Atuci, incantat de talentul sau, si-a mai incercat de cateva ori aripile. Dar, un vant puternic l-a luat prin surprindere si l-a arucat cat colo, pe un drum de tara. Carabusul vazu un cocos si isi dadu seama ca asta ii e sfarsitul. In realitate, cocosul trecuse pe langa el fara sa-l priveasca. Dar atunci aparu un curcan falos. Acum sigur carabusul nu mai era scapare. Curcanul, insa, doar a privit un pic carabusul si l-a lasat in pace. Acelasi lucru si cu un paun: parea mare si rau, dar a fost inofensiv. Atunci aparu un sturz. Carbusul se uita la aceasta pasare ca la un nimic - nu se temea. Deodata, sturzul a inghitit carabusul. O vrabie si puisorii ei au vazut tot de pe o ramura. Puii au invatat o lectie importanta.
4.Musculita
 O musculita a poposit in casa unui preot..Cauta ceva de mancare, pana vazu un ceaslov deschis. Toate paginile erau murdare de dulceata. Musculita a mancat dulceata, pana s-a saturat si, vazand un "S" rosu, frumos in coltul paginii, s-a asezat pe el si a adormit. Popa tocmai intra. Nici sotia, nici copii nu erau acasa, iar popa era infuriat la culme. A inchis ceaslovul si l-a trantit. Musculita pierise, dar ultimul gand al ei fusese: "Ce bine e sa traiesti si sa mori satula!".

Utilizator anonim: fisa de lectura
Alte întrebări interesante