Limba română, întrebare adresată de timi2004, 8 ani în urmă

povestiti in doua pagini printesa si goblini URGENT dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cataluscatalus
18

 „Prinţesa şi goblinii” este o poveste minunată, în care autorul ne dezvăluie curajul, credinţa, îndrăzneala şi sacrificiul de sine al celor doi copii, prinţesa Irene şi Curdie, fiul de miner.

Imediat după naştere, micuţa prinţesă este dusă de tatăl ei, regele, la un conac pe jumătate casă ţărănească, pe jumătate castel, pe o altă moşie, pentru a fi crescută în linişte şi ferită de pericole. Dar ştiţi şi voi că pericole sunt la tot pasul, doar că trebuie să-ţi învingi teama şi să le înfrunţi.

Aventurile prinţesei Irene încep pe când avea cam opt anişori, într-o zi ploioasă de toamnă, în care, plictisită de jucăriile pe care le avea în cameră şi neputând să iasă la plimbare, a luat hotărârea de a urca pe scara secretă ce ducea undeva sus de tot. Acolo o aştepta stră-străbunica ei, o femeie frumoasă care se dovedeşte a fi îngerul păzitor al fetiţei. Pe stră-străbunica ei nu o putea vedea nimeni, nu ştia nimeni de existenţa ei în afară de mica prinţesă şi regele. Oricât încerca Irene să le povestească celorlalţi de întâlnirile lor emoţionante, nimeni nu o credea.

O altă întâmplare aventuroasă prin care trece prinţesa Irene este petrecută pe munte, când ea şi doica sa Lottie sunt speriate de nişte creaturi ciudate şi răutăcioase, nişte omuleţi cu capetele tari numiţi goblini sau cobşi, care ieşeau doar noaptea din grote pentru a face rău.

Dacă băiatul Curdie va reuşi să le salveze pe cele două de goblini, precum şi multe alte întâmplări prin care trece prinţesa Irene, veţi afla doar lecturând această poveste.

Alte întrebări interesante