Limba română, întrebare adresată de unread, 8 ani în urmă

Povestiti, in maxim 6 randuri, textul de mai jos:
Petrisor era cobanasul satului. El pornea dimineata cu oitele satenilor spre pajistele bogate. Le îngrijea cu drag, le canta si seara cobora cu ele la casele oamenilor.
Într-o zi ,îi aparu un batran:
-Baiatule,te-am vazut cu cata dragoste îti pazesti turma si vreau sa te rasplatesc.
-Dar cine esti tu ?
-Eu sunt duhul padurilor si stapânesc aceste locuri.Vino cu mine sa-ti alegi un dar!
Petrisor intra intr-o pestera plina de bogatii: pietre pretioase, bijuterii, monede de aur. Intr-un colt zari trei fluierase. Se duse bucuros spre ele, il alese pe cel facut dintr-o crenguta de alun si le lasa acolo pe cele cu diamante pe ele.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DariusM2010
2

Răspuns:

Petrișor era băiatul care se ocupa de oile oamenilor din satul. Pentru faptul ca se purta frumos cu animalele el a fost lăudat și răsplătit de duhul pădurilor. Atunci când a fost pus sa își aleagă o răsplată acesta a luat un fluieras.

Explicație:

Răspuns de Leonard
5

Salut!

Răspuns:

Povestirea fragmentului în cel mult 6 rânduri (aprox. 60 cuvinte)

______

Petrișor, ciobănașul satului, duce oile gospodarilor la pășune de dimineața până seara, având grijă de ele. Într-o zi, duhul pădurilor i se înfățișează și îl invită în peștera sa să își aleagă un dar scump ca recompensă pentru dragostea băiatului pentru mioare. Dintre toate bogățiile, Petrișor alege un fluier de alun, ignorându-le pe cele cu diamante.

(58 cuvinte)

______

Explicații:

Povestirea unui fragment pe scurt implică redarea tuturor ideilor semnificative din text, renunțarea la dialog. Relatarea se face la a III-a persoană si pe cât posibil se folosește timpul prezent.

Alte întrebări interesante