Limba română, întrebare adresată de ungureanu4569, 8 ani în urmă

Povestiti in scris textul Cenusareasa dupa fratii Grimm povestirea sa aibe 8 alineate.... va rog mult.. Multumim!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MariaMirelaBFF
4

Răspuns:

Odată unui om se intamplasera să-i cadă nevasta greu bolnavă. Şi simţind că i s-apropie sfârşitul, femeia şi-a chemat la căpătâi singurul ei copil, o fetiţă. Ea-i vorbise fetei sa fie tot timpul buna, cu sufletul mare, dupa care, se stingherise ca o candela linga icoana.

Dupa o asa intimplare, omul decise sa-si ia o alta femeie de sotie. Gasindu-si acea femeie, a luat-o de nevasta. Acea femeie avea si ea doua fiice. Insa fetele celea, erau  rautacioase cu un suflet intunecat lafel ca si maica lor. Zilnic fetele celea, o asupreau pe fata acelui om , isi bateau joc de ea, ca de nustiu ce.

Intr-o zi, venise o veste de la palat, ca va fi o petrecere, in care feciorul imparatului isi va alege o mireasa. Fetele femeiei se gateu sa plece la petrecere, insa pe fata omului au pus-o sa munceasca. Ajungin-d vremea de plecare, omul cu sotia si cele doua fiice ale sale plecasera la petrecere, iar fata omului ramase acasa, dupa care incepuse-ra a plinge amarnic. Insu-si pasarile cerului ii venise-ra in ajutor. Ele au ajutat-o sa-si termine treburile, si i-au gasit haine potrivite pentru o petrecere.

In curind, fata omului plecasera la petrecere, dupa care, printul se indragosti-se de ea. A cautat-o mult timp, insu-si...

Ea cind se cobora pe scarile palatului, pierdu-se o condura! Dupa care a fost data vestea in ca la cea fata ce ise va potrivi condurul, aceea ii va fi mireasa.

Astfel a gasit-o. Dupa care au facut o nunta de care nu sa mai auzit niciodata!

Sper ca te-am ajutat!


ungureanu4569: Multumesc frumos! Pupicii
MariaMirelaBFF: Imi pare bine ca va fost de folos! Succes!
Alte întrebări interesante