Limba română, întrebare adresată de Tequila93, 9 ani în urmă

Povestiți într-un scurt text o întâmplare semnificativa din viata voastră. In redactare, puteți tine seama de următoarele operații:
→ prezentarea indicilor de timp și de spațiu (pentru acest tip de informații, se folosește, cel mai frecvent, imperfectul verbelor).
→ imperfectul se poate utiliza pentru a evoca întâmplări care se petrec frecvent, fapte intrate în obișnuință sau care se repeta, acțiuni de durata.
→ perfectul compus se folosește pentru a indica momente precise ale acțiunii, începutul sau sfârșitul unui eveniment.
→ pentru a marca trecerea de la un moment la altul al acțiunii, se folosesc substantive, adverbe sau grupuri de cuvinte cu valoare temporala; verbele la gerunziu pot avea aceeași valoare temporala.

VA ROG ESTE URGENT!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
73
  Amintiri răscolite

Nouă dimineaţă ... oare zorii cum pot fi mereu fără pată? Mereu prezenţi? Cine-i ajută? Da, am uitat să-l întreb pe moşu, bunica sigur n-are răbdare să-mi răspundă. 
Aşa că las întrebările haihui şi încep să caut prin cufărul cu amintiri ... Să le răscolesc ... sunt rânduite cu dragoste, întocmai cum au venit: întâiul plânset, alint, Crăciun ... ultim cuvânt ... şi n-am cum. Ridic ce-mi cade ... şi râd. Da, semnificativă întâmplare!
Eram la vreo 10 anişori şi-mi doream patine de gheaţă, şi nu oricum, ci gheată albă, lamă de oţel gata de alunecare. Costau enorm. Aveam patru şi-mi mai trebuiau doi. Mulţi. Eu mică ... şi mi-am luat inima-n dinţi. M-am dus la fratele meu mare şi-am  .... primit: trei. I-am mulţumit aruncată în braţe. Atunci am ştiut că mă iubeşte deşi mai târziu ...
Gheată albă, lamă de oţel, picior de copil vesel care aluneca fericit în coroniţă!!!
Doamne, ce frumos!
Acum închid cufărul. Patinele-s dăruite. Întâmplări semnificative destule mai sunt, dar rămân rânduite în sufletul de copil.

Utilizator anonim: Cu drag!
Utilizator anonim: Şi eu mulţumesc!
Alte întrebări interesante