Limba română, întrebare adresată de ramona19852007, 9 ani în urmă

Povestiti lectia  - Aventurile lui Tom Sawyer - fragment        - dupa Mark Twain  (este lectie din manualul de clasa a treia si se cere ca povestirea sa aiba 7 alineate)


ramona19852007: e doar fragmentul din manual..........nu e nimeni clasa a treia sa ma poata ajuta?nu ma simt prea bine .....dar daca nu stiti il fac eu asa cum pot...!!!!!!!!!!!!!
Utilizator anonim: Cum l-am scris eu nu ii bun??
ramona19852007: ba da ...iti multumesc dar in manual e doar un fragment care nu sunt pomenite numele celelalte ci doat Tom,matusa Polly si Ben Rogers....atat......cred ca la inceputul cartii...nu stiu ca e doar un fragment.....

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
92
Sper sa incep bine...cred ca asa incepe si in carte

      Într-o zi matusa Polly îl puse pe Tom sa varuiasca gardul de la strada , ceea ce n-ul încânta, lui stândui gândul numai la gârla si la joaca.
      Neavând de ales el a început sa varuiasca gardul, rugându-l pe fratele sau Sid, sa-l ajute, dar el refuza.
      Fiind un baiat destept nu prea îi placea scoala, singurul lucru cel atragea era prietena lui Becky la care tinea foarte mult.
      A doua zi dimineata oamenii au gasit oribila crima. Toti din oras îl învinuiau pe Muff Poter, iar el fiind arestat. 
       Tom împreuna cu Huck au jurat ca nu vor spune nimanui ceea ce au vazut.Tom si Huck erau foarte îngroziti .
     Dupa câteva zile a fost judecata lui Muff Poter. La judecata au venit  Injun Joe  si Tom. Tom a fost chemat sa de-a declaratie.                                                                                    El se uita la Injun Joe si a început sa-i fie frica, dar în final a spus tot ce a vazut, iar între timp Injun Joe a disparut. De atunci Tom nu mai dormea linistit noaptea de frica lui Injun Joe.
Alte întrebări interesante