Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Povestiți opera literara Dl Goe punctând momentele subiectului
Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de degeanu
5
Expozitiune : Actiunea se petrece in intermediul garii , unde se afla rasfatul supranumit D-l Goe , cu mamita , tanimitia  si mamare , unde D-l Goe nu ezita a tipa din cauza , unei mici intarzieri. Pentru al mai linisti pe baietal ii da o bereta , insa D-l Goe nu ezita a insulta cele 3 femei din cauza cuvantului ,,Marinar,,.


Intriga:Familia intra in tren , se aseaza in vagoane , si stau linistiti , pana cand baietasul vrea sa devina ,,barbat ,, si sa stea pe coridorul trenului .


Desfasurarea Actiuni : In toata agitatia  , D-l Goe deschide geamul de la vagon , un om in varsta ii trage atentia , D-l Goe nu ezita a insulta si pe dansul , si scapa bereta pe geam  , unde se afla si biletul . Atunci el se intoarce inapoi in vagon unde spuse toate cele intamplate , iar cand vine contolorul ii atrage atentia familie spunand ,, Daca nu platiti biletul dublu il vom cobora pe baiat la urmatoarea statie,, femeile  speriate platesc imediat biletul , si il mustra pe D-l Goe .Rasfatatul se duce in baie unde minte ca ii era rau , unde controlorul intra impreuna cu cele 3 femei repede in baia incuiata unde baiatul fuma.

Punctul Culminant : domnul Goe se joaca pe coridor , si deodata trage frana de mana a trenului din jurul vagonului sau. Controlorul gaseste vagonul , insa Dl Goe dormea ca un ,,prunc,,.

Deznodamant : Cei trei ajung la Bucuresti se suie intr-un taxiu si striga ,,La bulivard , bijard , La bulivard ,,





                                                                   Sfarsit

Alte întrebări interesante