Limba română, întrebare adresată de Nicole666, 9 ani în urmă

Povestiti pe scurt amintiri din copilarie la scoala.Va rog URGENT!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alismaria81
10
Nica isi aminteste pe vremea de cand era el copil , ca badita Vasile a venit la oameni si i-a sfatuit sa-si duca copiii la scoala din Humulesti ca sa invete carte, si asa Smaranda l-a trimis la scoala pe Nica.
Cea dintaia scolarita a fost Smarandita , o zgatie de copila ce era si fata popii.Parintele vedea mereu ce se intampla la scoala si asa a adus calul balan si sfantul Nicolai , ce aduceau la pedepsirea copiilor ce nu invatau.
Smarandita , auzind asta, a bufnit in ras. Parintele , nervos , a pus-o pe calul Balan si i-a dat papara incat a plans ca o mireasa.
In fiecare Sambata , copiii erau ascultati. Nica fiind ascultat , nu a stiut nimic din lectie , si stia ce va urma . Speriat , cand cineva a deschis usa , a fugit repede cat il tineau picioarele acasa. Dupa ce a ajuns acasa i-a spus mamei sale tot ce se intamplase si ca nu vrea sa mai mearga la scoala, chiar daca l-a facut parintele sa se intoarca.
Asa isi aminteste Nica scoala , invata si mama lui cu el acasa , odata cu el , si era asa de fericita vazandu-l atras de invatatura.


Sper ca te-am ajutat!
Alte întrebări interesante