Biologie, întrebare adresată de Kate2000, 8 ani în urmă

Povestiti pe scurt urmatorul text.
Cateva propozitii cat mai clare si informative.
Licuricii sunt o familie de insecte, care cuprind circa 2.000 de specii. Nu toate speciile de licurici pot să transmită semnale luminoase. În mod normal unele specii de licurici comunică între ele prin semnale luminoase, produse de anumite organe specializate ale insectei. În afară de familia Lampyridae, mai există familia Phengodidae, care pot de asemenea să transmită semnale luminoase. În general insectele emit aceste semnale, pentru a se putea găsi mai ușor, în vederea împerecherii. Diferă de la o specie la alta organele reproducătoare de lumină. Lumina produsă de un licurici socotită la dimensiune este de 1.000 de ori mai puternică decât lumina produsă de o lumânare.
Licuricii se pot întâlni pe toate continentele, cu excepția continentului Antarctida. Lumina cu intensitatea cea mai mare este produsă de specia Photinus Pyralis, care trăiește în America Centrală și America de Sud.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ElenaaaaMada
1
Licuricii sunt insecte cu cca 2.000 specii , dintre care doar unele pot transmite semnale luminoase, mai puternice de 1.000 de ori decat lumina lumanarii. Cea mai productiva specie de lumina se numeste Photinus Pyralis si locuieste in America Centrala si America de Sud.

Kate2000: Multumesc frumos!
ElenaaaaMada: Cu placere!
Alte întrebări interesante