Limba română, întrebare adresată de adrianapopa14683, 8 ani în urmă

povestiți povestea la Alba Iulia dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4

Răspuns:

Unirea Țărilor Romane a fost o dorință de mult a poporului român, si dorinta aceasta s a îndeplinit.In dimineata zilei de 1 decembrie 1918 români din toate colțurile țării au mers la Alba Iulia locul Adunării pt a împlini Marea Unire.Cum sala Adunării devenise neîncăpătoare oamenii s au adunat pe câmpie. Pe fetele tuturor se citea fericirea.Steagurile tricolore fluturau deasupra multimii

Răspuns de noaptebuna1839
3
Stefan își aștepta nerăbdător mama pentru a-i spune ca de Sfântul Andrei și 1 Decembrie vor sta acasă deoarece se sărbătorește Unirea Transilvaniei cu România.
În acel moment tatal copiilor a intrat pe ușa cu o carte cu povestiri î sori ce. Copiii entuziasmați au început sa răsfoiască cartea. Stefan l-a rugat pe tatăl sau sa povestească despre Marea Unire.
Unirea Țărilor Romane a fost o dorință devdemult a poporului român. În dimineața zilei de 1 Decembrie 1918 românii din toată țara au mers la Alba Iulia, locul Adunării pentru a înplinii Marea Unire. Cum sala Adunării devenise neîncăpătoare oamenii s-au adunat pe câmpie. Pe fetele tuturora se citea fericirea. Steagurile tricolore fluturau deasupra mulțimii.
Tatăl le spuse copiilor ca vor merge cu mama lor la Alba Iulia. Aceștia se gândeau numai la clima când vor fi prezenți la paradă.
Ajunși acolo au fost uimiți decmuzica fanfarei, trupele ce defilau şi uniformele acestora. Emoțiile sărbătorii a cuprins toată mulțimea.
Apoi mama îi duce pe copii la muzeu, aceștia fiind surprinși de etnografie şi arta popularăspuns.
Cu emoțiile încă prezente copii îi povestesc tatalii cele întâmplate.
Alte întrebări interesante