Limba română, întrebare adresată de dana254, 9 ani în urmă

Povestiti tot textul ..Parslea cel voinic si merele de aur .. Va rooggg !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cata19012003
5
Era un împărat care avea 3 fii si un mar care făcea mere de aur însă acesta nu s.a putut bucura niciodată de un mar de aur pentru Cs in fiecare an cineva fura acele mere.
Intr.un an fiul cel mare a încercat sa apere aceste mere însă fără a reuși
Următorul an încearcă si fiul mijlociu dar tot degeaba
Împăratul văzând ca totul este in zadar a decis ca mărul sa fie tăiat însă Prâslea,fiul cel mic a vrut sa încerce si el.Imparatul nu a crezut ca acesta poate însă l.a lăsat.
Acesta reușește sa apere merele însă nu reușește sa.l prindă pe Hot ci doar sa.l rănească.
Fiul cel mic a vrut sa plece in căutarea hotului.Ceilalti frați ai săi au zis Cs trebuie sa meargă si ei deosrede trebuie sa aibă grija de el însă aceștia voiau sa.l omoare din pricina invidiei ca el a reușit sa apere merele si ei nu.
Când s,au oprit urmele de sânge pe care hoțul le.a lăsat in spate de la rana pe care a căpătat.o aceștia au dat o un hau(un crater imens).
Prima oară frății mai mari au vrut sa coboare însă pe la mijlocul prăpastiei aceștia s.au întors
Numai Prâslea a coborât pana jos unde a eliberat 3 prințese capturste de 3 căpcăuni.
Frății mai mari le.ai ridicat pe cele 3 însă Prâslea avea o bănuiala ca frății lui vor sa.l omoare asa ca de funie agata o piatra.Cand a văzut ca funia a fost tăiată Prâslea s.a întors sa caute o cale de scăpare.acesta a ajutat o pasare mare zburatoare(nu mai stiu exact cum se numea) si l.a dus la suprafața.
Prințesa cea mică sau pasarea(nu mai stiu exact) i.a dat un obiect fermecat cu care putea face orice.Fata cea mică nu voia in ruptul capului sa se căsătorească cu altcineva decât cu Prâslea.Aceasta i.a spus împăratului ca, pentru a se mărita cu altcineva sa.i dea o Cloșca cu pui de aur.
Împăratul ii spune fierarului sa facă acea Cloșca cu pui de aur.Acesta duce Cloșca la împărat dar când gata vede Cloșca imediat si.a dat seamăn ca Prâslea a scăpat si a cerut sa fie adus cel care a făcut Cloșca.
Acesta a fost adus dar stătea in colțul camerei Ca sa nu.l recunoască nimeni însă prințesa l.a recunoscut imediat.
In final Împăratul ii spune lui Praslea ca poate sa.i pedepsească pe frății săi cum vrea el dar acesta a spus ca nu ii pedepsește Sica Dumnezeu ii va pedepsi.
Povestea se incheie(ca de obicei) cu o nunta mare între Prâslea si prințesa Trăind Fericiți pana ala adânci bătrâneți.

Sper ca te.sm ajutat

dana254: multumesc !!!!!!!!!! :-D :-D
Alte întrebări interesante