Istorie, întrebare adresată de 1Larisa284, 8 ani în urmă

precizați 3 caracteristici ale civilizației daco-geților​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fodorluca919
2

Răspuns:

trăiau în triburi cu terminatia-deva

geti erai același popor cu dacii

si geti si dacii vorbeau aceeași limba


1Larisa284: mersi!
Răspuns de davidgherasim
2

Răspuns:

1. Geto-dacii erau mari producători de cereale: orz, secară, linte, bob și mai multe varietăți de grâu. Baza economiei o formau agricultura și creșterea vitelor.

2. Zalmoxis este considerat de unii istorici ca fiind zeul suprem din panteonul geto-dacic, de unde concluzia unora cu privire la monoteismul geto-dacilor care ar fi facilitat convertirea acestora la creștinism, idee ce se află în opoziție cu opinia conform căreia religia geților ar fi fost una politeistă, precum erau religiile celorlalte popoare indo-europene. Alți istorici îl consideră doar patronul lumii subpămîntene, al împărăției morților, având, astfel, caracter htonic, dar a fost identificat și cu Gebeleizis, zeu geto-dac al furtunii, trăsnetelor și al fulgerelor.

3. Formațiunea social-economică geto-dacă era cea de tipul obștii sătești, a proprietății colective a pământurilor. Dar alături de proprietatea comună funciară exista și proprietatea privată a comatilor, precum și proprietatea privată a regelui, a nobililor și a preoților.


1Larisa284: mersi!
davidgherasim: cu draag!
Alte întrebări interesante