Informatică, întrebare adresată de DATBOI, 8 ani în urmă

Precizati fiecare element din unitatea centrala a calculatorului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VancaRares
1
Procesor, placa de baza, placa video(cu un procesor grafic si memorie RAM), RAM, SSD/HDD, sursa, cd driver(optional), cooler,

Seckar: Nu e neaaparat sa aiba placa video. De vreo 15 ani incoace procesoarele au un procesor grafic incorporat.
Răspuns de Seckar
0
Placa de baza

Procesor

RAM

Sursa(de curent electric)

Mediu de stocare(HDD sau SSD)

OPTIONAL:

Placa video

Unitate optica(CD/DVD player)

Ventilatoare

Placa de sunet

Placa de retea

Sistem de racire cu lichid

VancaRares: Daca e dupa tine , fara niciun optional se prajeste procesorul
Seckar: Not really. Crezi ca tie iti incape un cooler in telefon? Sau in ceva gen MacBook. Daca procesorul consuma suficient de putin, TDP, adica Thermal Design Power, cantitatea de caldura emanata, va fi de asemenea destul de mica incat sa fie suficient un simplu heatpipe.
VancaRares: N-am zis cooler. Am zis un sistem de racire. Si daca nu stiai si telefoanele au un sistem de racire in zilele noastre. Unul format din conductori termici care pleaca de la procesor si se invart prin telefon ca sa se risipeasca caldura.
VancaRares: Si daca tot ai adus aminte de laptop-uri, sa sti ca si ele au sistem de racire. Laptop-urile subtiri precum MacBook Air au sistem de racire ca si telefoanele, iar cele care pleaca de la un centimetru grosime au un conductor termic care se duce de la procesor pana la o gura de aerisire.
Seckar: Am mentionat de heatpipe :) eu folosesc mai mult termenii de specialitate asa ca probabil sa nu ii intelegi pe toti. Un heatpipe e numit "sistem" destul de greu. Te rog nu incerca sa pari superior ca e putin naspa. In ultimii ani racirea activa, sau complet fara cooler doar cu un heatpipe a devenit din ce in ce mai prevalenta.
Seckar: Faptul ca inca majoritatea sistemelor au nevoie de un sistem de racire nu inseamna ca e universal necesar daca ai un TDP destul de mic.
Alte întrebări interesante