Istorie, întrebare adresată de mizelieurs, 8 ani în urmă

Precizați pe baza textului B, 3 consecințe ale expansiunii romane asupra diverselor categorii sociale de la Roma. Vă rog să mă ajutați!! ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandra200281
4

Pentru fiecare categorie socială expansiunea romană a avut diferite consecințe. Spre exemplu, clasele înstărite au fost cele mai mari beneficiare ale cuceririlor. Nobilimea a devenit responsabilă de comanda armatelor, de guvernările din provincie, iar toate sursele de profit îi reveneau acesteia. (,,Clasele înstărite au fost marile beneficiare ale cuceririlor. Nobilimea a acaparat comanda armatelor, guvernările din provincie, toate surse de enorme profituri.'')

Pe de altă parte, o altă categorie socială, respectiv plebea urbană a decăzut și a pierdut în scurt timp virtuțiile civice care o caracterizau în primele secole ale Republicii. (,,În schimb, clasa proprietarilor mici și mijlocii, care constituia osătura societății romane a dispărut aproape peste tot. Plebea urbană și-a pierdut în puțină vreme, virtuțiile civice care o caracterizau în primele secole ale Republicii.")

O a treia categorie socială a fost reprezentată de sclavi, ce erau în general mai dur tratați decât la Atena, fiind frecvent supuși pedepselor corporale sau chiar crucificați în cazul unei greșeli grave (,,Alături de plebe se afla mulțimea de sclavi. Erau, în general, mai dur tratați decât la Atena, frecvent supuși pedepselor corporale și crucificati în caz de greșeau grav.")

(Sper că te-am ajutat!)

Alte întrebări interesante