Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Precizati rolul functiilor de nutritie la mamifere si organele componente ale sistemelor digestiv si circulator, excretor si respirator. Imi trebuie ffff repede! Pls!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de popescuandreea9
19
functiile de nutritie ajuta la buna functionare a organismelor vii. astfel sistemul digestiv, alcătuit din tub digestiv si glande anexe, ajuta la alimentarea organismelor, la trecerea substantelor hranitoare in sânge, aici intervenind sistemul circulator. format din inima si vase de sange. vasele de sânge transporta substantele trecute in sange la fiecare celula din organism. acesta este in stransa legatura cu sistemul respirator. acesta este alcatuit din plamani si vase de sange.oxigenul patruns prin plamani trece in artera pulmonara si este condus tot de catre vasele de sange in fiecare celula. dioxidul de carbon, de asemenea este adus tot de sange in plaman si este eliminat.
sistemul excretor ajuta la eliminarea substantelor nefolositoare din organism aduse, desigur, tot de sange. acesta este alcatuit din rinichi, ficat, si intestine.
In concluzie, sistemele nu pot funcționa unul fara celalat
Alte întrebări interesante