Limba română, întrebare adresată de Liudaa, 9 ani în urmă

Precizeaza caile decente de depasire a barierelor psihologice .


Liudaa: Da
Utilizator anonim: N-ai inteles, bariere psihologice pot sa fie de mai multe feluri, deci, despre ce bariere vorbim aici?
Liudaa: depresie stres anxietate
Utilizator anonim: Multumesc pentru completare ;)
Liudaa: Iarasi nu am inteles :D
Utilizator anonim: completarea detaliilor intrebarii, nu stiam cum sa iti raspund fara aceste detalii, dar acum stiu
Liudaa: ok, mersi din suflet
Liudaa: acum raspunzi la intrebare sau mi se pare ?
Utilizator anonim: Da, raspund la intrebare
Liudaa: <3<3<3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NicoleTH18
21
1.Pastrarea calmului in orice situatii
2.Indiferenta fata de persoanele care provoaca rau
3.Discutarea cu un psiholog care te intelege perfect

Liudaa: Multumesc mult ? <3
Răspuns de Utilizator anonim
19
    O sa vorbesc separat de aceste fenomene, caci   nu tot ce intra in stres  poate intra in anxietate sau depresie, la fel cum nu tot ce intra in anxietate intra si in depresie sau stres, la fel si in cazul depresiei..

''Barierele psihologice''  ce apar in  cazul depresiei   in ciuda prespunerilor societatii nu sunt tristetea si lenea, depresia este o problema cat se poate de serioasa si se manifesta 60%  a nu   fii in stare sa simti nimic 30%   sa fii trist si 10% sa te simti neajutorat. Sa nu simti nimic nu este un lucru bun, avand in vedere ca starile noastre depind de ceea ce simtim intr-o secunda, minut, ora.. zi..totul  e variabil datorita lor. Ca sa intelegi mai bine cum pot fi depasite astfel de bariere trebuie inevitabil sa iti explic fenomenul. Un om depresiv va  avea mai multe sanse la sinucidere, la ganduri  prin care sa se raneasca pe sine,  fie fizic sau psihic, un om depresiv nu este lenes, este doar neajutorat si  lipsit de orice urma de motivatie, acestea din urma fiind caractersitci fara doar si poate intalnite in cele mai dese cazuri de depresie.
Barierele impuse de aceasta pot fi depasite prin ajutor, de la cei din jur si mai ales de la tine,  eu mai numesc ajutorul de la   tine in asemenea situatii si  ,, a te lupta impotriva curentilor'', fiindca in asemenea situatii chiar daca te simti neajutorat, chiar daca nu simti nimic sau te simti trist, tu tot trebuie sa    actionezi ca si cum ai simti ceva, ca si cum a fi   vesel si pozitiv, ca si cum   ai fii motivat. Dandu-i creierului tau ideea ca      tu simti, tu esti fericit/pozitiv si tu esti motivat, tu   chiar vei deveni asa. Autosugestia are o putere mai mare decat noi credem. 
Desigur, autosugestia nu functioneaza la toate tipurile de depresii, si nu la toti oamenii. Trebuie sa recunoastem ca in societate gasim si oameni slabi, care nu pot lupta cu aceasta ''boala'', si au nevoie de ajutor, cum ar fi un psiholog/ psihoterapeut. In cazul unei depresii severe cel mai indicat este un psihoterapeut, caci va trebui sa faci terapie, tratament si sedinte de consiliere. Pe cand psiholog in cazul unei depresii normale ar putea fi folosit pentru consiliere, dar daca se crede ca nu este de ajuns se poate incepe si in acest caz terapia cu un psihoterapeut sau   vreun tratament (dar asta doar prescris de un psihoterapeut, psihologii nu pot prescrie tratamente).  
Cateva trucuri pentru a reduce depresia: plimbari in natura, un animal de companie (ajuta enorm), mesaje pozitive   puse pe biletele prin toata casa  gen (tu contezi, tu lupti,  tu meriti, tu esti   bun, tu esti perfect tu esti pozitiv ...), scrie-ti periodic sentimentele pe o foaie de hartie dupa aceea arunca hartia pur si simplu, fa un dus rece.

Anxietatea, la randul  ei se manifesta prin frica si retinere, uneori si prin supragandire. Poate sa iti fie frica de socializare, asa ca vei fi retinut sa mai socializezi sau o sa iti fie frica sa afci asta, poti sa supragandestio situatie de socializare si sa fie totul inutil caci in capul tau poti sa faci 100de planuri si realitatea sa aiba planul ei care nu coincide cu cele 100 ale tale. Anxietatea  la fel ca depresia are mai multe stadii, in cel mai mic stadiu al ei poate fi controlata si depasita, fara sa evolueze, eu unul iti spun, eu am anxietate in cel mai mic stadiu si pot sa o controlez, dar pentru asta necesita rabdare, timp, constientizare si multa pozitivitate. Anxietatea ca si conditie are anumite exercitii peste care poti sa treci de barierele ei astfel, sa fiu sincer foarte rar eu unul le-am folosit, poate fiindca nu am o conditie grava sau cel putin normala ca sa fie cazul, dar o sa iti las trucul aici, concentreaza-te pe 4 lucruri pe care le poti vedea, 3 pe care le poti auzi, 2 pe care le poti mirosi si 1 pe care il poti simti un alt truc este sa faci un dus cald, sau  mai sunt anumite obiecte concepute pentru a iti distrage atentia  sau  sa iti reduca sentimentul de anxietate (gen inel anti stres, exista anumite ''jucarii'' concepute pentru asta, dar nu stiu cum se numesc, sau daca macar ar fi disponibile la noi in tara)

Stresul,  este probabil cel mai  comun lucru din zilele noastre, oamenii  poate nici pana azi nu stiu cat rau poate provoca stresul si cat de benefica este necesitatea de a ne destresa.  Metodele pot sa fie foarte simple, cum ar fi rupe o foaie de hartie, tine un jurnal personal, fa ceea ce iti place cat mai des,   ia-ti necesarul de somn  pentru fiecare zi, nu te neglija, fa-ti complimente   ocazionale,  bucura-te de un masaj, o plimbare in natura.

Sunt subiecte mari, chiar imi e greu sa   le incep cu ceva, sau sa le termin cu ceva,   in timp ce scriam imi aminteam  de la altele si am mai adaugat pe ici pe colo, dar sa stii ca sunt chiar foarte ample ca discutiei si cred/ sper ca ti-am acoperit  necesarul de informatii  pe care il doreai

Liudaa: Multumeeeesc <3
Alte întrebări interesante