Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Precizeaza cine vorbeste despre parintele Trandafir (Opera ,,Popa Tanda") in urmatoarele pasaje:
Dau COROANA!Va rog,AJUTOR!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
7

Precizăm cine vorbește despre părintele Trandafir în următoarele pasaje:

În primul pasaj vorbește naratorul despre părintele Trandafir. Naratorul îl descrie ca să ne facem o închipuire despre acest personaj.

a) „Este om bun; la timpul său a învățat multă carte și acum cântă mai frumos decât chiar răposatul tatăl său, Dumnezeu să-l ierte! Totdeauna vorbește cumpănit și drept, ca și cum ar citi din carte. Părintele Trandafir este un om harnic și grijitor. Adună din multe și face din nimica ceva. Strânge, culege și drege, ca să aibă pentru sine și să aibă pentru alții.“

Al doilea pasaj este al oamenilor din sat care treceau pe alături de casa părintelui Trandafir. Această replică era spusă pe motiv de invidie pentru că părintele singur lucra și își reconstruia casa și gospodăria.

b) „Popa e omul dra*ului!“

Al treilea pasaj e spus însăși de părintele Trandafir. Prin această frază, el se adresă întregii comunități pentru a-i înștiința că dacă nu vin ei la biserică, el o să-i găsească în sat. În acest mod părintele a încercat să ajute cu sfaturi sătenii, chiar dacă ei nu veneau pe la biserică.

c) „- Așteptați! grăi el. Dacă nu o să veniți voi la mine, mă duc eu pe la voi!“

Rezumatul nuvelei „Popa Tanda” de Ioan Slavici, îl putem vedea aici: https://brainly.ro/tema/482752

Succes!

#SPJ5

Alte întrebări interesante