Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Precizează de ce statutul medicului nu este prea limpede, asa cum sugerează fragmentul:”La urma urmei, ce este practicianul care vine pe la casele bolnavilor cu o geanta mica in mâna— și din când in când face câte un clistir? Din pricina aceasta, multa vreme statutul medicului nu este prea limpede. Medicul este cautat și respectat, însă rareori un boier ii da fata de nevasta.”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
14
Statutul medicului nu este prea limpede, deoarece nu se putea cunoaște după înfățișare cu ce anume se ocupă: "ce este practicianul care vine pe la casele bolnavilor, cu o geantă mică în mână".

Utilizator anonim: Ma poți ajuta te rog la mai multe?
Utilizator anonim: da
Răspuns de Luminix
12

Imaginea acestuia nu ducea cu gândul la o persoană foarte importantă, acesta și activitatea sa fiind bagatelizată și redusă la "o simplă vizită la bolnavi acasă" - deci se deplasa el, fiind asimilat cu o persoană la dispoziția cuiva, cu "o geantă mică în mână" - aparența de a nu avea asupra sa aparatură sau ustensile sofisticate. Cea mai serioasă activitate pe care pare că o face ar fi "din când în când câte un clistir" (curățarea intestinului).Dar, pentru că totuși ajută oamenii să se vindece, este "căutat și respectat", însă, cu toate acestea, persoanele cu un statut ridicat și posibilități materiale nu îi considerau, pentru fiicele lor, o partidă bună - pe de-o parte pentru că material nu aveau potențial, iar pe de altă parte nici măcar ca imagine nu erau "cineva".

Alte întrebări interesante