Limba română, întrebare adresată de claudia150, 8 ani în urmă

Precizează funcția sintactică a cuvintelor scrise italic in textele de mai jos, analizând părțile de vorbire prin care se exprima. Va rog muuult...​

Anexe:

CosmyCrina: salut!...daca ai putea..scrii te rog cuvintele pe care le ai scrise italic in texte? aici, in comentarii. nu imi prea dau seama de toate care sunt si nu as vrea sa omit ceva
claudia150: sigur, nici eu nu mă prea pricep in a le găsiți dar incerc ( de la tata, Ana, vorbește, ei , de nimic, însumi, eu , recunoaște, de suflete)
claudia150: atat cred
CosmyCrina: bine, incep sa le analizez, mersi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CosmyCrina
57

Salut! :)

Precizeaza functia sintactica a cuvintelor scrise italic in textele de mai jos, analizand partile de vorbire prin care se exprima.

''de la tata''-complement indirect exprimat prin substantiv comun, gen masculin, numarul singular, caz acuzativ.

"Ana''-atribut substantival apozitional exprimat prin substantiv propriu, caz nominativ.

''vorbeste''-predicat verbal exprimat prin verb predicativ, conjugarea a patra, diateza activa, mod indicativ, timp prezent, persoana a treia, numarul singular, forma afirmativa.

''ei''-atribut pronominal genitival exprimat prin pronume personal, persoana a treia, numarul singular, feminin, caz genitiv.

''de nimic''-complement indirect exprimat prin pronume negativ, caz acuzativ.

''insumi''-atribut adjectival exprimat prin adjectiv pronominal de intarire, persoana intai, numarul singular, gen masculin, caz nominativ.

''eu''-subiect exprimat prin pronume personal, persoana intai, numarul singular, caz nominativ.

''recunoaste'' (avem in fata vb. "a putea", deci avem forma de infinitiv)-complement direct exprimat prin verb la infinitiv.

''de suflete''-atribut substantival prepozitional exprimat prin substantiv comun, gen neutru, numar plural, caz acuzativ.

♕Succes!♕


claudia150: mersiiiiii
CosmyCrina: cu draggg
Alte întrebări interesante