Limba română, întrebare adresată de Aliana6872, 8 ani în urmă

Prezentare generala (vreo 6 randuri word) jurnalul unui pusti 2 va rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de costeaandreea316
0

Răspuns:

Rodrick e cel mai tare” este volumul al doilea din seria de succes pentru copii “Jurnalul unui puşti”. Aventurile lui Greg Heffley continuă şi în acest volum, care nu se lasă mai prejos decât primul şi care cu siguranţă nu va dezamăgi fiindcă este la fel de amuzant şi captivant.

După succesul pe care l-a avut primul său jurnal, doamna Heffley se hotărăşte să-i mai cumpere încă unul fiului ei. Va reuşi Greg să-l ţină şi pe acesta secret faţă de fratele lui? Ei bine, nu chiar. Şi dintr-o dată, Greg nici nu prea mai poate să aibă secrete acum că Manny a început să vorbească şi singurul lucru la care se pricepe minunat este să-l pârască pe Greg. După ce că nici cu Rodrick nu era treaba uşoară, acum s-a mai ales cu încă o persoană care îi face probleme. Nu că viaţa lui Greg nu era şi aşa destul de COMPLICATĂ.

Acest volum se axează mai mult pe relaţia dintre Greg şi Rodrick, care ca orice alţi doi fraţi nu se înţeleg tocmai perfect. În speranţa de a-i apropia mai mult şi de a-i face să-şi rezolve conflictele, Susan Heffley vine cu o idee inovatoare şi anume Mami-bani’. “Mami a spus că putem caştiga Mami-bani dacă o ajutăm la treburile casei şi dacă facem fapte bune şi că îi putem schimba pe bani ADEVĂRAŢI.” Desigur că o faptă bună poate însemna şi să-ţi înveţi fratele mai mic să cânte la tobe având în vedere că fratele mai mare e profesionist şi are o trupă, dar lucrurile nu sunt atât de simple precum par când Rodrick nu are niciun interes să-l înveţe pe Greg acest lucru. Într-un fel sau altul, prin multe întâmplări amuzante pentru noi cititorii, dar jenante pentru Greg, relaţia dintrei cei doi fraţi chiar ajunge să evolueze, lucru pe care îl putem observa la sfârşitul romanului când Greg îl ajută la un proiect pentru şcoală pe Rodrick. Şi în mod neintenţionat, chiar şi Rodrick îi face un bine lui Greg răspândind acea anumită întamplare din vacanţa de vară a fratelui său mai mic. ”Dar până să se împrăştie vorba, s-au amestecat toate detaliile.” Aşa că în loc de o umilire teribilă în faţa întregii şcoli, Greg devine eroul şcolii primind până şi o poreclă – Spionul.

Jurnalul unui puşti 2: Rodrick e cel mai tare rămâne o lectură plăcută, relaxantă prin umorul debordant şi o alegere ideală până la urmă pentru cei care nu se dau în vânt dupa citit: benzile desenate vor fi un deliciu pentru tinerii cititori şi de ce nu începutul unui interes în domeniul lecturii.l librăriei online, Libris. De asemenea, aceasta a fost ecranizată şi puteţi vedea trailer-ul filmului


costeaandreea316: aceasta este o prezentare mai mare ( rezumat )
Alte întrebări interesante