Istorie, întrebare adresată de blasterw985, 8 ani în urmă

prezentarea unui personaj istoric si descoperirile facute de acesta
Va rog imi trebuie maine dau 50 de puncte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariailie21
1

Cristofor Columb s-a născut în anul 1451, la Genova ( Italia ). În anul 1492, aflat în slujba Spaniei, ajutat de regii Ferdinand și Isabela, a plecat într-o călătorie către apus, descoperind America. A ajuns în insula San Salvador. A mai ajuns în Cuba și Haiti. El nu și-a dat seama că a descoperit un continent nou, ci a crezut că a ajuns în India. A numit teritoriile descoperite Indii, iar locuitorii indieni. A efectuat în total 4 călătorii. Cel care și-a dat seama că a fost descoperit un nou continent este Amerigo Vespucci, de la numele său vine numele de America.

Sper că te-am ajutat!

Răspuns de Engred
0

Saluttttt :D

Niccolò Machiavelli

Niccolò Machiavelli (1469-1572) a fost un scriitor diplomat, și om politic din vremea Renaşterii.

El a făcut parte din Consiliul celor Zece, o instituție a Republicii Florența, care asigura relațiile statului și conducerea operațiilor militare. Acesta începe sa cunoască mai bine statele italiene și relațiile acestora cu alte țări.

Machiavelli a scris Principele, cu scopul de a realiza un îndrumar pentru viitori conducători ai Florenței, de exemplu ce calități ar trebuii sa aibă, cum sa se comporte ca conducător politic și militar, fiind considerat primul tratat modern pentru conducerea unui stat. Alte opere ar fi Arta războiului, un tratat despre organizarea armatelor, eficient, Istoriile Florenței, Discurs asupra primei decade a lui Titus Livius.

Niccolò Machiavelli rămâne unul dintre cei mai importanți scriitori renascentisti din lume, deoarece prin scrierile sale a pus bazele gândirii politice moderne.

OK, sper că am fost de ajutor cu proiectul tău la istorie. Pa pa.

Alte întrebări interesante