Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Prezentati in 6-8 randuri tema" Lumea profesiilor"


Utilizator anonim: Imi trebuie ....Obligatoriu
123456789p: ajutatimaa va rog la alt exerctiu
Utilizator anonim: ce exercitiu
123456789p: improvizeaza un monolog pe care la-i putea sa-l auzi rostit de catre: o prezentatoare tv obosita
123456789p: ajutama te roggg
Utilizator anonim: de ce nu pui intrebarea
Utilizator anonim: sa o vada mai multi
123456789p: ok acus
123456789p: dar tu nu stii ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Darkrai2014
76
Lumea profesiilor este una extrem de diversificata : de la ajutatul oamenilor , la cel al animalelor (doctor-veterinar) , de la profesor de matematica la inginer . 
 In functie de profilul ales la liceu , un om se poate orienta dupa sfarsitul cursurilor (clasa a12-a )spre un job , o slujba care sa ii reflecte adevarata valoare . Fiecare om are in viata sansa de a face o scoala si de a-si alege o meserie . Multi spun : am nevoie de bani , nu ma angajeaza nimeni ; cand realitatea este alta : locuri de munca sunt , dar nu stiu unii sa caute. 
Concluzie : oricat de greu ar fi pentru cineva sa gaseasca un loc de munca , prin cautare perseverenta poate gasi ceea ce isi doreste . 

Bafta !


Darkrai2014: da mi cel mai bun raspuns
Utilizator anonim: mersi...pai sa vad ce scrie si douamii2
Darkrai2014: nu mai scrie
Darkrai2014: da mi te rog
douamii2: Ce zici ma ca nu mai scriu ?? Ia vezi tu cu rugatul asta "dă-mi cel mai bun plz" hai ca nu mai scrie,dă-mi
Răspuns de douamii2
17
          Mereu exista cate un elev care se plânge ca profesorul fie i-a dat o nota mica , fie l-a certat fara motiv , fie ca i-a confiscat telefonul , fie ca etc. Dar niciunul din elevi nu se gândește prin ce trece un profesor in fiecare zi. Asta e lumea lor:
           Un profesor trebuie sa se scoale mai devreme decât elevii,iar după ce ajunge la școală trebuie sa urce 4 rânduri de scări pana la cancelarie , apoi sa coboare 4 rânduri ca sa se duca la clasa.După ce intra,trebuie sa noteze absentele,iar asta necesita atenție ca sa nu greșească data sau altceva.Apoi,trebuie sa înceapă sa predea sau sa asculte,dar mereu exista cineva căruia trebuie să-i facă observație , deci săracul profesor trebuie să-și zgârie corzile vocale pentru unul care nu vrea sa fie atent.In fine,mai face câteva observații si când începe sa predea,trebuie sa se gândească la cum sa formuleze propozițiile sa le facă mai simplu de inteles pentru elevi , nu trebuie sa omită niciun detaliu . Mai face niste observații , mai da afara pe cineva , si asta nu din răutate , ci din cauza faptului ca nu e respectat de elevi.
             Dupa ce se suna , profesorul iar urca acele 4 rânduri , apoi iar le coboară , apoi trebuie sa intre in clasa si sa suporte din nou ce suporta in fiecare ora,chestia asta repetandu-se de 11 ori pe zi.
             In concluzie,lumea profesorilor nu e deloc așa cum credeam noi , si de asta unii profesori sunt "rai", din cauza stresului de care au parte , așa ca nu ar mai trebui sa ne plângem.

   SPER SA FIE BUNA ... AM DEPASIT CU MULT 8 RANDURI , DAR NU E NIMIC ... NU TE CEARTA CA AI SCRIS MULT...







Darkrai2014: Era lumea profesiilor , nu a profesorilor
douamii2: Omg....
douamii2: Eu si vederea mea de cârtiță...nu-mi vine sa cred ca am scris ațâța degeaba !!
Alte întrebări interesante