Istorie, întrebare adresată de ana12338085, 8 ani în urmă

Prezentați in minim 6 idei legenda întemeierii romei


Va rog repedeeee

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ivanmariaalexandra1
0

Răspuns:

1. Enea, fiul zeiței Venus și al lui Anchise este salvat din dezastrul căderii Romei. Impreuna cu fiul sau, Ascaniu, si cu câțiva troieni credincioși ajung în Latium, pe coasta vestică a Italiei.

2. Acolo domnea Latinus, care avea o fiică numita Lavinia ce era logodita cu Turnus, căpetenia rutuliilor. Intre cei 2

doi va izbucni un conflict din care Enea iese învingător. Lavinia se căsătorește cu el, si in cinstea ei, Enea va intemeia o cetata numita Lavinia.

3. Fiul lui Ascaniu, va întemeia cetatea Alba-Longa. Regele Albei-Longa, Numitor, este detronat de fratele său, Amulius, iar fiica sa, Rhea Silvia este obligată să-i devină vesastă (preoteasa a zeiței Vesta).

4. Rhea va naște 2 copii, pe Romulus și Remus, a caror tata se spune că ar fi Marte, zeul Razboiului. Cei 2 copii subt salvați de un cioban si hraniti de o lupoaica, după ce Amulius a încercat să-i ucidă.

5. Crescând, Romulus și Remus nu s-au putut intelege in privinta domniei si consultă zeii (Jupiter), ce le spune sa faca un concurs de văzut vulturi. Romulus vede 12, iar Remus 6. Remus ia in deradere gestul sacru al întemeierii cetatii, si este ucis de Romulus.

6. Romulus va întemeia Roma la 21 aprilie 753 î.Hr.

Sper ca te-am ajutat! Spor:)))


ana12338085: Mersii!! M ai salvat
ivanmariaalexandra1: Oricanddd♡♡♡♡♡
Alte întrebări interesante