Religie, întrebare adresată de BiancaBelu9, 8 ani în urmă

Prezentați învățături și sfaturi pe care le transmite sf.Scriptura

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elys1989
0
Cele mai importante invataturi si sfaturi transmise de Sfanta Scriptura se gasesc in cele 10 porunci, rostite chiar de Dumnezeu.

Acestea sunt :

1. „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău: să nu ai alți dumnezei afară de Mine. ”

2. „ Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești.”

3. 
„Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.”

4. 
„Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești. Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău. ”

5. 
„Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie bine și să trăiești ani mulți pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l va da ție.”

6. 
„Să nu ucizi.”

7. 
„Să nu fii desfrânat.”

8. 
„Să nu furi.”

9. 
„Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.”

10. 
„Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.”

Decalogul este cea mai mare normă religios-morală, valabilă în toate timpurile. Decalogul are o valoare absolută şi veşnică, fiind temelia întregii învăţături morale. El accentuează unitatea şi spiritualitatea Lui Dumnezeu şi pune cinstirea Lui în fruntea tuturor datoriilor morale şi reglementează raporturile dintre oameni.
Mai simplu spus, "tablele legii", ne-au fost daruite de catre Dumnezeu pentru a ne invata cum trebuie sa fie purtarea noastra, atat fata de El cat si fata de ceilalti oameni.
Datoria noastra este sa ascultam de Dumnezeu si sa implinim Cuvantul Lui, astfel devenim vrednici de El si primim mantuirea sufletului
Alte întrebări interesante