Limba română, întrebare adresată de Aronba, 9 ani în urmă

prezentativa localitatea de bastina sau cea in care locuiti acum.aratati vechimea ei punctele de atractie turististica, conexiunea cu drumurile nationale,populatia majoritara,ocupatiile bastinasilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalincik1
6

Satul se află printre dealuri cu pante domoale, cu podișuri și culmi întinse, cu văi și vâlcele coborând catinel spre lunca Nistrului, cu ranii și ranisuri pe malul Riului. Budaiul, Zăvoiul, Lanul, Colacul, Holmul, Stinca, Costișa, Ibrineasa, Obrocul, Solonețul, Balta, Ceairul, Rarisul, Chistelnița-sunt cuvinte vechi, denumiri semnificative ce evocă particularitățile fizico-geografice și naturale ale terenurilor din preajma satului.

Odată cu construirea barajului de la Dubăsari în 1954 s-a format o mare artificială, care s-a extins pe o suprafață de 6.750 ha și are o lungime de 128 km cu o adâncime medie de 7.5 m. Vatra veche a satului s-a dus sub apă, biserica aflată cândva pe colină s-a pomenit pe țărmul lacului de acumulare. Mai jos de Holercani, într-o zonă împădurită cu un parc enorm, se află un orășel balnear cu vile parlamentare arătoase, plajă și stație de bărci.In sat lociuesc minim 3270 de oameni.


Alte întrebări interesante