Limba română, întrebare adresată de sorinamihalache, 9 ani în urmă

prezinta 3 dintre jocurile tale preferate prezinta regulile fiecarui joc sctiunile pentru cei care nu le respecta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cristelle
6
1. Unul din jocurile mele preferate este ,,Nu te supăra, frate" . Regulile sunt următoarele: fiecare participant are cate 4 pioni cu care trebuie să meargă dintr-un loc, numit ,, casă" până în cealaltă casă. Drumul parcurs se va face dând cu zarul. Dacă un jucător ajunge cu zarul pe locul unde este altul, jucătorul care se afla pe poziția respectivă va fi trimis înapoi în casa de la început. Câștigă acel jucător care ajunge primul în noua casă.

2. "Rațele și vânătorii". Doi copii sunt vânătorii iar ceilalți rațele. Vânătorii aruncă mingea încercând să îi nimerească pe copiii care sunt rațe. Copilul care este nimerit iese din joc. Câștigă cel care rămâne ultimul în joc.

3." Păsările la cuib". Se fac cu creta pe asfalt niște cercuri care sunt cuiburile cu unul mai puțin decât " păsărele". Un copil este vânătorul. Conducătorul jocului strigă "păsărelele​ zboară!" . Copii ies din cerc și aleargă. Arunci când conducătorul strigă: " păsărelele la cuib " fiecare copil încearcă să ocupe un cerc. Cel care rămâne fără "cuib" iese din joc. Se fac cercuri din ce în ce mai puține. Câștigă cel care rămâne la urmă.
Alte întrebări interesante