Prezintă, în 30-50 de cuvinte, perspectiva autorului asupra relației dintre iubire și idolatrie, așa cum reiese din secvența:
" În vreme ce partenerii unui act de iubire coexistă în același teritoriu, sau își construiesc un teritoriu al lor, idolul și idolatrul nu trăiesc în aceeași lume. Cel dintâi e conglomerat de putere, cel de-al doilea - un conglomerat de dependență. Idolatrul nu speră și nu îndrăznește să urce la nivelul idolului său. La fel, idolul nu-și pune problema să coboare la nivelul celui care îi oficiază cultul. Idolul nu se întrupează. Nu stă la masă cu vameșii și cu păcătoșii , nu se lasă ucis de netrebnicii lumii. E suveran, rece, invulnerabil."
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Salut! Sa vedem ce putem spune in acest caz!
Intr-adevar afirmatia este destul de reala, deoarece atat idolul cat si idolatrul sunt 2 persoane diferite, doar una este dependenta de cealalta. Idolul este cel care se considera suprem, de netins, fara pereche si prea putin acorda atentie celor care nu se ridica cel putin la nivelul sau; invers, idolatrul poate fi o persoana obisnuita care vede in idol ceea ce ea nu are! De aceea incearca sa fie in apropierea idolului pentru a-i arata dragostea ce i-o poarta sau pentru a se simti oaarecum la fel de bine ca si acesta.
Explicație:
Nu cunosc textul, doar am comentat putin afirmatia
Răspuns:
Afirmatia pare reala, deoarece atat idolul cat si idolatrul sunt 2 persoane diferite, doar una este dependenta de cealalta. Idolul este cel care se considera suprem, de netins, fara pereche si prea putin acorda atentie celor care nu se ridica cel putin la nivelul sau; invers, idolatrul poate fi o persoana obisnuita care vede in idol ceea ce ea nu are! De aceea incearca sa fie in apropierea idolului pentru a-i arata dragostea ce i-o poarta sau pentru a se simti oarecum la fel de bine ca si acesta.