Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de peqeandrada20, 8 ani în urmă

Prezinta in 30-50 de cuvinte rolul lui Mihai Eminescu in formarea ca scriitor a lui Ioan Slavici asa cum reiese din textul dat Eminescu - omul. Va multumesc


Xtris: Spirit inegal al lui Eminescu se evidențiază prin incapabilitatea lui de a se supune unei discipline prea aspre. El nu era în liceu un elev cu rezultate excepționale, ci avea preferinţe la studiu, iubea lectura și nu-i plăcea să-şi înveţe lecţiile.
peqeandrada20: Multumesc frumos pentru ajutor. O zi frumoasa
Xtris: la fel

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
29

Răspuns:

Din text reiese ca I. Slavici vorbea cu mult respect si admirație despre Eminescu, era cel care il considera adevarat si ,,nedespărțiți prieteni " .Slavici ii purta un sentiment de stima , încântare si mirare spunea despre el ca: desi nu isi urmase studiile secundare dar citise mult si judeca cu capul lui .

Il pretuia ptr inteligenta sa, ii era recunoscător, avea multă încredere în puterea cuvântului si deciziilor pe care acesta le lua .,,Ani de a randul nu am publicat nimic , mai inainte de a i fi citit si lui ceea ce am scris , căci mulțumirea mea era sa il vad pe el citind cu mulțumire cele scrise de mine. "

Alte întrebări interesante