Limba română, întrebare adresată de Maka111, 8 ani în urmă

prezinta in 80-100 cuv mesajul textului "Emotie de toamna " de nichita stanescu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alee213
130
În opinia mea, mesajul operei literara "Emotie de toamna" de Nichita Stanescu este transmis in mod direct de catre autor, acest mesaj fiind in stransa legatura cu textul propriu zis.
În primul rând, opera citata este opera lirica in care poetul isi exprima sentimente de tristete pentru ca a fost parasit de persoana iubita(cred), creând imagini artistice cu ajutorul figurilor de stil, vizuale: " umbra unui copac, " sa mai vad" etc.
Se remarca prezenta eului liric prin marci lexico gramaticale al eului liric : vb la pers 1 sg: " tem", "vad"," apropii","iau", forme pron la pers 1 sg:" mi, ma. Apar si marci ale relatiei eul liric interlocutor vb la pers a2a "ascunzi", forme pron la pers a2a sg: ta, te.
În al doilea rand, titlul " Emotie de toamna" este un indicator stilistic pentru destinatarul intratextual, aflându-se intr-o relatie de maxima transparenta cu textul propriu zis.
Totodata figurile de stil contribuie la evidentierea mesajului poetic si a subiectivismului sau epitete " aripi ascutite", "ochi strain", personificare" cuvintele le-nec etc.
În concluzie, opera " Emotie de toamna" de Nichita Stanescu are la baza un mesaj care pune in valoare sentimentele (scrii ce sentimente) ale poetului. Sper ca te-am ajutat

Maka111: Mersi mult :* :))
AntonioTony17: npc
Alte întrebări interesante