Limba română, întrebare adresată de jfhfygihuser, 8 ani în urmă

Prezintă în minim 10 rânduri un episod narativ în care sa numești rolul personajului principal în acțiune (căpitan la 15 ani) repede dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirelageorgianamerto
2

Răspuns:

Explicație:Tânărul orfan Dick Sand este mus (elev marinar) la bordul bricului-goeletei Pilgrim, comandată de căpitanul Hull. După un sezon slab de pescuit, baleniera pleacă din Noua Zeelandă pentru a reveni în America.

În cursul călătoriei de întoarcere se petrec două evenimente cruciale. Primul îl constituie descoperirea unei epave, de la bordul căreia sunt recuperați cinci negri supraviețuitori, precum și câinele Dingo. Al doilea eveniment are ca punct de plecare incapacitatea căpitanului Hull de a rezista tentației de a vâna un cetaceu. Vânătoarea ia o turnură tragică: barca vânătorilor se scufundă, iar tânărul orfan rămâne singurul marinar la bord, alături de soția armatorului, Doamna Weldon, fiul ei, Jack, vărul ei, entomologul Bénédict, negrii salvați și bucătarul Negoro.

Întreaga călătorie de întoarcere va constitui o ocazie pentru Dick Sand de a se dezvolta din punct de vedere moral și de a-și dovedi limitele fizice, să facă față unor situații deosebit de periculoase și să reziste amenințării constituite de perfidul Negoro, enigmaticul bucătar de la bord. Acesta reușește la un moment dat să defecteze singura busolă de la bordul vasului, conducându-l nu spre Statele Unite, ci spre coastele Africii.


jfhfygihuser: puteam sa i-au și eu de pe internet
mirelageorgianamerto: Nu e de pe internet
Utilizator anonim: nu e de pe internet!!!
mirelageorgianamerto: Daca era de pe net dădea link....
Utilizator anonim: da
Utilizator anonim: mersi din suflet Mirela!!!!
mirelageorgianamerto: Npk...mă găsești pe Instagram Mirt._.13
mirelageorgianamerto: Miry._.13*
Alte întrebări interesante