Limba română, întrebare adresată de danielstefancioacata, 7 ani în urmă

Prezintă, în minimum 30 de cuvinte, un element de conținut comun celor două texte date, valorificând câte o secvență relevantă din fiecare text.
Crezi că, protejând un copac, poți salva natura? Motivează-ți răspunsul în minimum 50 - 100 de cuvinte, valorificând textul 2.
Asociază fragmentul din ,,Călătorie în jurul omului" de Alexandru N. Stermin cu un text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 - 100 de cuvinte, o valoare morală/culturală comună, prin referire la câte o secvență relevantă din fiecare text.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de patrickgriga099
0

Răspuns:

Elementul de conținut comun celor două texte este importanța protejării naturii și a mediului înconjurător. În textul 1, se menționează că ,,salvarea unui copac înseamnă salvarea unei bucăți din natură”, iar în textul 2, se vorbește despre consecințele negative ale distrugerii naturii asupra omului și a mediului înconjurător.

Protecția unui singur copac poate părea inofensivă, însă, așa cum afirmă textul 2, distrugerea mediului poate duce la efecte negative asupra întregii planete și a vieții pe aceasta. Schimbările climatice, defrișarea masivă a pădurilor, poluarea și deșertificarea sunt doar câteva exemple de probleme cu care ne confruntăm în prezent. Prin urmare, protejarea mediului și a naturii trebuie să fie o prioritate pentru noi toți, iar acțiunile noastre mici, cum ar fi salvarea unui copac, pot avea un impact pozitiv mai mare decât ne-am imagina.

Fragmentul din ,,Călătorie în jurul omului” de Alexandru N. Stermin poate fi asociat cu povestirea ,,Soarele și Luna” de Ion Creangă, prin valorizarea valorii morale a învățării din experiență și a respectului față de natură. În ambele texte, personajele principale sunt inspirate de natură și își învață lecțiile prin experiențele pe care le trăiesc. În povestea lui Creangă, Soarele și Luna trebuie să învețe să-și respecte locurile în cer și să-și accepte limitele, în timp ce în textul lui Stermin, omul învață să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale și să protejeze natura. În ambele texte, valorile morale de respect față de natură și învățare din experiență sunt evidențiate.

Explicație:

sper ca te-am ajutat!!

Alte întrebări interesante