Limba română, întrebare adresată de kenny83, 8 ani în urmă

Prezintă, în minimum 50 de cuvinte, perspectiva narativă din fragmentul de mai jos.
Nu știu de ce nu-mi vine să plec, de ce mă încăpățânez să mă joc iar cu lumina înșelătoare de fosfor a ceasornicului meu oblong*. Dar acum jocul nu izbutește să mă mai câștige ca Ia început. Ba se pare că i-am prins și secretul, dar n-am nicio satisfacție pentru asta. Aș dori să plec și totuși de la ușă mă întorc la fereastră, privesc luminile orașului în negură și blocurile de zid într-atât cât intră în cercurile felinarelor. Pe urmă iar vreau să plec... Mă aplec, cu o îndrăzneală care mă înfioară abia după ce o săvârșesc, deasupra largii streșini a mansardei, să văd dacă la capătul ferestrelor este lumină; dar îmi amintesc la timp că prințul Preda își are dormitorul pe șirul odăilor Auricăi și Irmei, așa că e inutil să-mi exagerez curajul deasupra abisului mut și întunecat. În sfârșit...
Gib I. Mihăescu, Donna Alba


potlognicoleta09: Perspectiva narativa este relatia ce se stabileste intre cel care povesteste si universul functional propus de textul narativ.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeacaramal998
40

Răspuns:Perspectiva narativă este subiectivă

Explicație:

In acest fragment perspectiva narativă este subiectivă,deoarece relatarea faptelor se face la persoana 1,verbele (persoana) ajuta la identificarea perspectivei naratorului.

Ex: verbe la persoana intai : (" as dori","Sa plec","ma joc")

Alte întrebări interesante