Limba română, întrebare adresată de tatiana77, 8 ani în urmă

Prezinta, in minimum 50 de cuvinte, rolul notatiilor autorului in fragmentul de mai jos TABLOUL IV, SCENA I, George Mihail-Zamfirescu (Idolul si Ion Anapoda).

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de user89543878513
13

Rolul notațiilor autorului în fragmentul de mai jos: TABLOUL IV, SCENA I, din Idolul și Ion Anapoda de George Mihail-Zamfirescu este acela de a crea atmosfera în care se desfășoară acțiunea.

De asemenea, se cunoaște timpul și spațiul în care personajele interacționează, obiectele de care sunt înconjurate, dar se și descriu persoanjele pentru ca actorii să le cunoască și interpreteze cât mai aproape de idealul textului și de felul în care autorul și-a imaginat creația.

Indicațiile autorilor în scenele de teatru (indicațiile scenice) - repezită detalii ce apar între paranteze prin care autorul notează aspectul fizic al personajelor, vârsta lor, felul de a fi, starea de spirit, gesturile, mimica lor, decorul etc.

Mai multe detalii legate de indicațiile scenice se pot găsi aici: https://brainly.ro/tema/2338915?utm_source=android&utm_medium=share&utm_campaign=question.

Alte întrebări interesante