Limba română, întrebare adresată de serbualex37, 8 ani în urmă

Prezinta intr un eseu de 400 de cuvinte tema si viziunea din basmul cult ,,Harap Alb''
Va roggg ajutati ma
Kiss lovee

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonimus22177
0

Răspuns:

basmul iubirea din harap alb


serbualex37: citeste intrebarea si apoi raspunde daca stii
Răspuns de vasihotea
2

Răspuns:

Tema basmului cult este lupta binelui împotriva răului , încheiată prin triumful binelui. Concret ,eroul parcurge o aventură eroică imaginară, un drum al maturizării, pentru dobândirea unor valori morale și etice.

Viziunea realistică a basmului este conturată de autor, care conduce către analogii cu lumea țărănească humuleșteană. Oralitatea textului este dată de proverbe, zicători, expresii populare = erudiția.

Viziunea lumii pe dos , realizată în universul de ficțiune din basmul Ion Creangă , este exprimată în monologul lui Ochilă , gigantul tovarăș al protagonistului: ".... deasupra capului meu văd o mulțime nenumărată de văzute și nevăzute; văd iarba cum crește în pământ ;.. copacii cu vârful în jos , vitele cu picioarele în sus și oamenii umblând cu capul între umeri...";

În egală măsură , umorul tipic țărănesc câtru ( pus pe glume) , jovialitatea și bunădispoziție a personajelor care comunică în același stil și limbaj care se comportă și sunt descrise în aceeași manieră asigură nota / trăsătura realistă specifică basmului cult.

Alte întrebări interesante