Limba română, întrebare adresată de qwerty, 9 ani în urmă

Prezinta intr-un text de 6-9 randuri opinia ta despre lipsa bunei cuviinte in limbajul unei persoane.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DeeaL
7
Lumea se afla intr-un proces evolutiv permanent fapt ceea ce ne permita sa evoluam ca specie. Dezvoltandu-te ca om dar mai ales ca si persoana apartinand unei societati, sunt anumite conduite pe care trebuie sa le deprinzi pentru a putea convietui armonios..Desi traim intr-o era in care prima impresie este una extrem de importanta, sunt putini cei care considera aceasta o necesitate.Impactul mass-media prin promovarea non-valorilor si al unui limbaj vulgar si impropriu este unul din putinele exemple ce contribuie la dezintegrarea acestor valori umane.In opinia mea , lipsa bunul simt, mai precis a bunei conduite  este datorata indoctrinarii  societatii.Misoginismul este acum un trend de care nu ne vom putea "lecui" prea curand!:)
Răspuns de culceamarina
1
Omul a pierdut măsura justă în toate, dar mai ales a modului în care trebuie să se comporte cu aproapele său. Sînt multe persoane care consideră că, dacă o fiinţă le ajută sau este bună cu ele şi le respectă, ele pot face orice, se pot comporta oricum. De multe ori bunătatea este confundată cu prostia, astfel fiind perceput omul bun de cei lipsiţi de bun simţ.

Atunci când o fiinţă nu înţelege adevărata valoare a unor lucruri, stări, relaţii, sentimente, tinde să-şi piardă bunul simţ şi să desconsidere fiinţa prin care acea graţie s-a manifestat. În spatele unei mari graţii se ascunde şi o mare încercare, deoarece în momentul când ţi se dă, ţi se cere şi să te transformi. Deseori o mare graţie este ocultată, ascunzându-se în spatele unor fiinţe sau situaţii diferite de tot ceea ce ne imaginăm că ar trebui să fie. Aceasta pentru că sistemul de valori divin este diferit de sistemul de valori uman. Starea de bun simţ ne poate ajuta să avem discernământ în aprecierea corectă a realităţii.

În esenţă, starea de bun simţ este o stare de empatie la nivel afectiv, dublată de o stare de comuniune cu Dumnezeu. Ea poate fi exprimată foarte bine prin zicala: „Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face". Cu ajutorul bunului simţ empatizezi cu cel de lângă tine şi astfel ştii cum să te comporţi cu o fiinţă fără a o răni şi fără a o face să sufere. Ştii cum să o ajuţi în mod tăcut şi fără zarvă, simţindu-i starea sufletească şi dăruindu-i mai mult decât dărui de obicei. Dacă ajutorul nostru pentru ceilalţi îl oferim în primul rând lui Dumnezeu, vom primi atunci binecuvântarea Sa neîncetată, manifestată în cele mai frumoase feluri şi care ne va îmbunăţi viaţa pe toate planurile.Aceasta stare de bun simt este in stransa legatura cu starea de umilinta, sufletul nostru este plin de dragoste si de bun simt dar uneori cand ne este calcat orgoliul uitam pur si simplu si de bun...
Alte întrebări interesante